Forestående hendelser

Ingen forestående hendelser

Vi samarbeider med:

Lmb-grafisk
NMF
Bertnes Brass

Velkommen til Støver skolekorps sine nettsider


Her finner du informasjon om Støver skolekorps og de ulike aktivitetene og arrangementene som skjer i korpsets regi.


La barna spille i korps

Sitat:
Hvorfor vil ikke du som forelder gi din sønn eller datter en super barndom?

Hvorfor tenker du mer på deg selv enn at ditt barn skal få gleden av å få mange nye gode venner, mange fantastiske år og mange uforglemmelige opplevelser?

Mange foreldre nekter sine barn å gå i korps fordi de tror det er så mye foreldrearbeid. Fordi de tror det er så mange dugnader som loppemarked og seminarer, og de tror de må gjøre så mye og bruke så mye av sin fritid. Hvorfor kan ikke du ofre litt av din fritid, for at barnet ditt skal få en fin hverdag?

Hvis jeg bruker mitt korps som eksempel, har vi loppemarked en gang i året, julemesse en gang i året, vi arrangerer 17. Mai, et par seminarer og noen konserter. Du trenger ikke stille opp på alt engang. De fleste korps har en årsplan som de følger. Det blir i god tid laget en aktivitetsplan for semesteret, og da blir det lettere for deg å planlegge. Det blir lettere for deg å finne helger til å reise på hytta og gjøre andre ting.

Dugnadene i korpset gir et arbeidsfellesskap som gir samhold og vennskap både blant foreldregruppa, og mellom generasjoner. Musikantene i korpset har også stor glede av å delta på dugnadene, og det blir nesten som samholdet i et lite samfunn; nesten som ei «bygd i byen». Da gjør voksne og barn noe sammen, og det får en annen dimensjon enn bare en dugnad.

Hvis du da sammenligner dette med for eksempel håndball hvor du har et par treninger i uken, kamper i de fleste helgene, dugnader og loddsalg utgjør dette minst like mye arbeid som å stille opp på et seminar i ny og ne. De fleste korpsforeldre har unger som spiller i korps og som i tillegg driver med en eller annen sport. Mesteparten av dem vil nok si at det går med mer tid med til sporten enn korpset.

Jeg har hatt fine år i idrettslaget også, men synes at korps har fått et ufortjent dårlig rykte. I korpset er det ingen reservebenk, slik at alle er like viktige. Vi er en av få fritidsaktiviteter som har aldersblanding. Det gjør oss god på å ta hensyn og å ta vare på hverandre. De små lærer av de større, og de største har glede og læring av å hjelpe de små.

Hvorfor nekte barnet ditt å få en fantastisk hverdag?
( Denne teksten er hentet fra adresse-avisen )

Skrevet av Ole Martin Grønås den 25 November 2013 - 21:22 |printer vennlig

Aktiviteter 2013-2014

Ved å gå inn på kalender og vis begivenhetsliste, vil dere finne de fleste aktivitetene som vi har satt opp for inneværende sesong. Da vi ennå ikke har fått klarlagt leie av lokaler til arrangementene, kan det bli endringer.

Skrevet av Ole Martin Grønås den 15 September 2013 - 10:46 |printer vennlig

JULETREFEST I MØRKVEDHALLEN 27.12.

Torsdag 27.12 avholdes juletrefesten kl 17:00 til 19:00.

Her blir det noe dugnad på alle. Vi deler oss i to grupper. Den første gruppa er fra kl 12:00 til festen er ferdig (en pause mellom).
Den andre gruppa er fra ca 17:00 til rydding og vasking av lokalet er gjennomført.

Alle må bake en kake (leveres oppskjært på kjøkkenet) til juletrefesten og to kanner kaffe.

Det blir felles øvelse kl 15:30 sammen med Harmonien

Hvis det ikke passer med tidspunktet for dugnaden kan dette byttes internt, telefonnummrene står bak

Så håper vi at flest mulig kommer til juletrefesten så dere må gjerne be flest mulig av venner og bekjente.


Skrevet av Elisabeth Olsen den 19 December 2012 - 10:40 |printer vennlig